O Petrovcu

Petrovac je mjesto koje pripada opštini Budva, smješten na udaljenosti od 18 km (od Budve) u dolini, sa dvije strane omeđen brežuljcima koji zalaze u more i odvojen od mora dvijema pejščanim plažama.

Tragovi razdoblja Rimskog carstva iz 3. veka (mozaik Hipnos), ostaci Mletačke Republike (tvrđava Castio), ostaci ribarskog nasleđa, prelijepe pješčane plaže i savremeni turistički sadržaji su ono što čine ovaj gradić interesantnim. Petrovac je opisan u "Ljetopisu popa Duknjanina" iz 17. vijeka i u djelima poznatog crnogorskog pisca Stefana Mitrova Ljubiše (19. vijek).

Gosti ovaj grad obično biraju zbog sjajne gradske plaže. Duga je 600 m, sa pijeskom i pristupačnim prilazom čistoj morskoj vodi. Duž gradskog šetališta nalaze se brojni kafići, restorani, picerije, ali i ulični prodavci koji prodaju kukuruz, krofne i druge poslastice. Grad je dobro povezan sa Barom i Budvom autobuskim linijama i taksijem po pristupačnim cijenama.

Kada su u pitanju interesantna mjesta u okolini, ljubitelji istorije će uživati u posjetama tvrđavi Kastelo ili manastiru Gradište. Ostrva Sveta Nedelja (sa crkvicom) i Katić  su prirodna ljepota ovog kraja, poređana kao da su djelovi japanskog kamenog vrta. Plaže Lučice i Buljarica nalaze se u okolini Petrovca. Plaža Lučice je pristupačnija i popularnija, pa nije isključeno prisustvo većeg broja ljudi na njoj. Plaža Buljarica nije u potpunosti prilagođena turistima - samo sjeverni deo je pogodan za posjetioce koji nijesu avanturisti i koji žele da se kupaju, sunčaju ili jednostavno uživaju u ljepoti čiste morske vode. U blizini plaže nalazi se i mjesto za kampovanje.

Gradić je savršen za one koji biraju mir, nevjerovatne pejzaže i ljubazne domaćine. Prvi utisak o gradiću, kada se ocrtava sa autoputa iznad njega, sigurno će se potvrditi kada ga posjetite i uživate u gostoprimstvu lokalnih žitelja!

 

about us image

icon

Prijavite se na našu mailing listu i uzmite kupon sa 5% popusta.

image shape